تیمملی فوتسال ایران در برزیل بازیکنانی را رو کرد که تا چندی قبل امید چندانی به درخشش آنها نمیرفت اما صحنه جامجهانی با تمام حساسیتهایش نشان داد که تیم ما چه کهکشان پرستارهای بود و ما خبر نداشتیم.
/1.مصطفی نظری/
سنگربان تیمملی ایران همانطور که پیشبینی میشد موفق شد چهره درخشان خود را پس از بازیهای تدارکاتی در جامجهانی هم نشان دهد. او جدا از 52 ثانیهای که بنا به صلاحدید کادر فنی جای خود را برای پنالتی و 5نفره شدن به اصغر قهرمانی و یک بازیکن سپرد در دیگر دقایق به صورت کامل به میدان رفت و با درخشش فوقالعاده خود اجازه انتخاب جایگزین به سرمربی نداد.
او به لحاظ دقایق حضورش صاحب رکورد در میان ملیپوشان ایران است که موفق شد با این پیراهن 7بازی انجام دهد، 4 پیروزی، 2تساوی و تنها یک شکست را در برزیل بدست آورد و 18بار دروازهاش گشوده شود. نظری به گواه کارشناسان برترین بازیکن ایران در جامجهانی بود و چه بسا اگر وی در اختیار تیمملی نبود هرگز تا اینجای جامجهانی صعود نمیکردیم. مصطفی نظری در حدود 60 موقعیت مسلم گلزنی را طی بازیهای انجام شده گرفت تا جایی برای هیچ حرف و حدیثی باقی نگذارد.
/2.وحید شمسایی/
آقای گل فوتسال جهان در برزیل جور دیگری زیر ذرهبین بود. او در این جام نشان داد وقتی بخواهد در خدمت تیم باشد تا کجا میتواند تاثیرگذار باشد.
شمسایی در سیستمهای ایران بیشتر به مشغول کردن بازیکنان حریف به خود و بازیسازی برای همبازیانش بود تا مجموع گلزنیاش برای ایران بیشتر از عدد5 نشود. البته این با چشمپوشی از گل حرفهای اوست که مقابل اوکراین با استفاده از بدن بازیکن حریف وارد دروازه کرد.
شمسایی در بازیهای دور دوم قدری بیتاب و کمحوصله نشان میداد چراکه همه میدانند ذات او گلزنی است و چون مثل همیشه گل نمیشد کلافه شده بود.
وحید شمسایی در مجموع جامهای جهانی 10گل برای ایران به ثمر رسانده است که بنا به مقایسه آمار باید گفت عملکرد بسیار خوبی را در برزیل بر جای گذاشته است.
شمسایی در مجموع سه جامجهانی 12 بار به میدان رفته که طی آن 6 پیروزی، یک تساوی و 5باخت را بدست آورده است. ضمن اینکه در مجموع سه جام 3کارت زرد بدست آورده که 2 تای آن مربوط به برزیل است.
آخرین کارت زرد وحید مقابل اوکراین کاملا حرفهای بود چراکه در آن لحظه حساس امکان گلزنی بازیکن حریف و بسته شدن پرونده صعود در همان بازی با اوکراین وجود داشت.
/3.علی اصغر حسنزاده/
واقعا عالی و فوقالعاده بود. شمس او را در بازیهای تیمملی امید کشف کرده بود و آنقدر به تواناییهایش ایمان داشت که از همان اول جامجهانی او را وارد ترکیب اصلی ایران کند.
علیاصغر حسنزاده با 21سال سن از جمله جوانهای ایران بود که توانست چهره مناسبی را به نمایش بگذارد. چالاکی ،تیزهوشی و فرارهای سریع خود با فیزیکی کوتاهقدمت و مخصوص فوتسال از او بازیکنی ساخت که موفق شد گلهای بسیار حساسی برای ایران به ثمر برساند که اوج آن گل آخری بود که مقابل جمهوری چک بهثمر رساند تا صعودی غرورآفرین به دور بعد شکل بگیرد.
4 گل حسنزاده یکی از یکی زیباتر بهثمر رسید و صدالبته نباید از جایگیریهای خوب او روی دریافت پاسگلها فراموش کرد. این بازیکن قطعا از ارکان آینده فوتسال ملی ایران خواهد شد.
پتانسیل بالایش را در صحنه جهانی نشان داده و حال پس از جامجهانی یک جوان باتجربه است.
/4.محمد کشاورز/
چپ پای تکنیکی ایران در بازیهای مرحله گروهی نقشی چشمگیر داشت. نترس بودن او در مقابل شوتهای سرکش سربالا بازی کردن و پاسهای در مخالف او از نقاط قوتش حساب میشد که توانست کمک زیادی به تیمملی دهد.
او تنها چپ پای ایران در برزیل بود و وجودش در کنار راست پاها جنس ایران را برای اجرای تاکتیکها جور کرده بود. محمد کشاورز در مجموع خوب بود اما فقط یک اشتباه در دفع بازیکن اوکراین منجر به اخراج غیرحرفهایش شد تا هم در آن بازی اختلاف دو گل ما به یک تقلیل یابد و هم مقابل ایتالیا غایب باشد که از نبودش ضربه بخوریم.
او جزو با تجربه بود و برای دو بازی در جامجهانی 2004 هم تجربه پوشیدن پیراهن ایران را داشت. وی در مجموع دو جام 9بازی برای تیمملی انجام داده که طی 5 برد , یک تساوی و 3شکست را در کارنامهاش میبیند. گفتنی است نه تنها در برزیل بلکه در کارنامه جامجهانی خود هرگز موفق به گلزنی نشده که این موضوع بهواسطه وظیفه محولهاش در بال چپ است.
/5.محمد طاهری/
آقای گل لیگبرتر بسیار خوشفکر است. ذاتا گلزن است و هرگاه حس کند میتواند از نقطهای که صاحب توپ است گلزنی کند به هیچ وجه معطل نمیکند. این حس اعتماد به نفسش شبیه به شمسایی است و خیلیها نوع فوتسال او را کپی وحید شمسایی میدانند. اوج هنرنمایی طاهری جدای از گلهایی که برای ایران به ثمر رساند شوتی بود که وی در اوج حساسیت بازی با ایتالیا از وسط زمین روانه دروازه حریف کرد و با برخورد به دیرک دروازه وارد گل شد.
این بازیکن 23ساله از نامزدهای جایگزینی شمسایی به عنوان یکی از بزرگترین بازیکنان فوتسال ایران است که دارای پتانسیلهای فوقالعاده بوده و از روحیه گلزنی خوبی بهره میبرد. محمد طاهری همانقدر که در گلزنی خوب ظاهر میشود در برگشتها هم کم نمیگذارد تا در عین طنازی در راس یکی از زحمتکشان ترکیب تیم باشد. او در جامجهانی 2008 یکی از بهترینها بود.
/6.محمد هاشمزاده/
اگر از سنگ صدا در بیاید باز هم از محمد هاشمزاده صدایی درنخواهد آمد.
الگوی اخلاق برای تمام بازیکنان ایرانی است که میخواهند اخلاق تیمی را بیاموزند. محمد هاشمزاده از قدرت تشخیص فوقالعادهای برخوردار است و آنقدر حسن دارد که بتوان از وی به عنوان یک بازیکن ثابت بهره برد.
هاشمزاده با وجود اینکه تجربه جامجهانی قبل را هم در کارنامه دارد هرگز به نبودش در ترکیب اصلی اعتراضی نکرد تا در مواقع خاص جزو کلیدیترین تعویضهای ایران لقب بگیرد.
این بازیکن 31ساله در دقایقی که به میدان میآمد جزو برترینهای ایران بود که موفق شد در دور گروهی گلهای حساسی را بهثمر برساند. او در مجموع دو جام 10بازی و 4گل بهثمر رسانده است که نشان میدهد در کنار بازیسازی هرگز از گلزنی فراموش نکرده است.
هاشمزاده هم میتواند راس خوبی باشد و هم مکمل خوبی برای بازیکنان راس . از این خصیصه او بارها و بارها استفاده شد.
/7.جواد اصغری مقدم/
از بازیکن شمالی تیمملی پس از درخشش و تجاربی که در تورنمنت گندپری مقابل بزرگان جهان بدست آورد انتظار ستاره شدن میرفت اما اصغری مقدم در سطح همیشگی خود ظاهر شد.
جواد اصغری بیشتر چشم به توپهای پشت دفاع داشت و با هنر کنترل توپ عجیب خود بارها توپ را به این شیوه به همبازیانش رساند. اینکه چرا او مقابل اوکراین زمانی برای بازیکردن نیافت از سئوالاتی است که شاید مصدومیت دم دست ترین جواب آن باشد.
وی برخلاف تورنمنتهای قبلی که با تیمملی شرکت میکرد در گلزنی کاملا ناموفق بود و در چندین فرصت بوجود آمده در بازیها توپ را به بدن دروازهبان کوبید. با این حال این بازیکن 29 ساله هر چه داشت ارائه کرد اما مطمئنا خود او هم از بازیهایش راضی نیست.
/8.مصطفی طیبی/
جوان رعنای مشهدی تیمملی فوتسال ایران علیرغم حضور کم مدت خود در جامجهانی جزو چهرههایی بود که توانست نظر سرمربی را به خود جلب کند. قدرت حفظ توپ طیبی و کنترل جریان بازی از نقاط قوتی بود که شمس را وادار به استفاده از او میکرد و البته که طیبی در مقابل لیبی مزد این اعتماد را داد. یکی از تاثیرگذارترین دقایق حضور طیبی زمانی بود که کار ایران با لیبی گره خورده بود و او توانست گلی را با ضربه سر به ثمر برساند که تیمملی را دوباره راه انداخت.
سرمربی تیمملی، طیبی را به جهت استفاده خوب از دو پا به رضا حیدریان تشبیه میکند و معتقد است وی جایگزین این بازیکن بزرگ ایران است که نیاز به زمان دارد. مصطفی طیبی عاشق مانورهای رو به جلوست و سرش درد میکند برای توپربایی در شلوغیهای زمین. با توجه به دقایق حضور عملکرد طیبی با به ثمر رساندن 2گل حساس قابل تامل است اما برای آینده جای زیادی برای پیشرفت دارد تا در تیمملی رکن شود.
/9.مسعود دانشور/
همان بازیکنی بود که زمانی مسئولان تیمملی امید بر روی او دست گذاشتند تا به واسطه فیزیک کشیده و عضلانی اش وارد فوتبال کنند اما ترابیان مانع شد. پتانسیل او برای درخشش در جامجهانی خیلی دیر کشف شد والا شاید بیشتر از این به کار تیمملی میآمد. مسعود دانشور بازیکن شیرازی تیمملی خوب دوید و خوب درخشید و با توجه به حضورش در ترکیب اصلی مقابل ایتالیا یک چهره کاملا موفق به نمایش گذاشت. دانشور با وجودی که هرگز به فیزیکش نمیآید بدن قابل انعطافی دارد و با 20سال سن نشان داد که چقدر میتواند به کار ایران بیاید. او 2 گل حساس در یک بازی به ثمر رساند و میتواند زمان حضورش را در ترکیب تیمملی افزایش دهد. دانشور جزو سرمایههای تیم ما است که با توجه به سبک بازیاش قطعا گرهگشاست.
/10.ابراهیم مسعودی/
جوان 26 ساله ایران در بازیهای دور دوم ایران ارائهگر بازیهای روبه جلویی بود و میل او به فرارهای سریع فرصت فکر کردن را از بازیکنان حریف میگرفت. او با وجود حضور اندکش در بازیهای ابتدایی موفق به درک جو مسابقات شد و بازی به بازی بهتر شد تا شمس از او در آخرین بازی استفادهای ویژه ببرد. ابراهیم مسعودی بسیار سبکبال قدم برمیدارد و از استیلی بهره میبرد که مختص به فوتسال سرعتی است. چالاکی این جوان در بازی با ایتالیا منجر به گلی فوقالعاده شد چراکه با نشان دادن بدن در یک کورس سرعت دو بازیکن ایتالیا و دروازهبان آنها را غافلگیر کرد. ابراهیم مسعودی هم جزو نفراتی بود که در بازی آخر ایران کشف شد و نشان داد تا چه اندازه میتواند خوب باشد.
/11.عظیمایی، ابرارینیا و قهرمانی/
این سه بازیکن هم زحمت خود را کشیدند خصوصا عظیمایی که تمام تلاش خود را برای موفقیت تیمملی مقابل ایتالیا کشید و انصافا هم بد ظاهر نشد اما واضح بود که احتیاج به میدانهای بیشتری دارد تا اعتماد مربیانش را برای حضور در ترکیب اصلی جلب کند.این جوان ساروی باید تلاشش را بیشتر کند.اصغر قهرمانی و ابرارینیا هم که بواسطه درخشش فوقالعاده نظری چارهای جز نیمکتنشینی نداشتند اما هرگز چیزی از ارزشهای فنی این دو کاسته نشد. مجید لطیفی هم اگر مصدوم نمیشد خیلی به کار ایران میآمد که متاسفانه در حدواندازههای لازم ظاهر نشد.